Go Home or Follow me?
Tears of mine
Cuti sekolah ;)
Monday, 25 March 2013 • 21:34 • 0 comments

Hi. Semua. Yg. Membaca. Yg. Menyibuk. Yg. Ingin. Tahu. Yg. Kerja. Nya. Mengstalk. Aku. Hahaha! Kantoi. Lol. Mcm. Orng. Bodoh. Je. Baca. Camtu :b

Cuti ni bosan kan? Haritu dh prgi ppas. Dh tengok theatre. Well its quite fun but just in a short time yeah. I still takpuas yknoww nak have fun, nak enjoy holiday ni. Lol.

We're so childish, aren't we?

With syasya

Haha, have so much fun w them!

Homework pun bnyk takbuat. Folio and so on, it really messed me up! Its a holiday oh come on, holiday is the only time that we can spend ourself to do such a stupid things like doing nothing and feel free wthout a work. Am i right!? But its okay, im a pmr victim. I realise that i need to do those work for my feauture too. Pft~ one more thing that i would like to share, my cousin, najwa mazlan she score 8 A's for her spm! Im really proud of her and Im here always pray for yr best! :) Get back to our story, bout this holiday. Well, ayah got tell me once, he said dia nak bawa kiteorng prgi genting. InshaAllah katanya. But I really hope mmg betul betul jadi because I just cant wait to bommmm the genting and have fun there! Lol so hows yours? Wanna share? :D leave me yr comment. Till here, xoxo

xoxo, The Shining Star
Perubahan.
Sunday, 22 April 2012 • 06:29 • 0 comments

Asalamualaikum. Sihat semua? Hihi.

Ya Allah, lama gilaaaaa tak update blog. Haha rasa rindu pulak. Yalah, busy katakan :p Seriously aku cakap, this year ada yang pergi, ada yang datang. Orang kata, itulah lumrah hidup. So, aku terima je lah apa yang boleh aku terima :'> Heeeeeee~ Even ada yang pergi, aku akan teruskan hidup aku sebab bukan aku yang suruh dia pergi, dia yang nak pergi. Takkan aku nak paksa. Kan kan? And ada juga yang datang. Aku sangatlah mengalu alukan kedatangan sesiapa je yg nak hadir dlm hidup aku. Dan merekalah yang membawa seribu erti dalam hidup aku walau kadangkala ia tak seperti yang aku nak. Ada yang berubah lebih baik, dan ada juga yang berubah kepada tak baik. But as long as, dia sedar apa yang dia buat, apa yang dia rasa, aku tak kisah sbb aku tahu apa yang dia buat mungkin dia rasa lebih baik. Aku taktahu kisah belakang dia, kisah depan, kisah kiri, kisah kanan dia. So aku tak boleh nak terus buat conclusion. Am i right? So yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Aku happy sekarang! Yayyyyyy! Aku sangat happy sbb aku happy! Allah masih beri aku peluang untuk terus merasa kebahagiaan walau kadangkala terselit kedukaan. Aku ttp bersyukur :'> Ehe, and know what? There's someone who makes my life becomes more meaningfull. Jeng jeng jengggg x)

Emmm, haha haha haha haha. Kita tak pernah tahu apa erti hidup. Dan kadang kadang, kita pun taktahu kenapa kita perlu hidup. Apa apa pun. Jangan jadikan masalah itu sebagai beban hidup, kerana ia takkan mendatangkan apa apa pun faedah dalam hidup kitaaaaaaaaa! Jgn bazirkan hidup kita dengan hanya masalah masalah masalah, kerana ia hanya akan mendatangkan masalah kepala otak kita, hati kita, dan sewaktu dengannya. Haha ;> Enjoy life my dear. Gelak lah selagi boleh gelak, senyumlah selagi boleh senyum, menangislah selagi hidup belum sampai ke akhirnya <3

Hihi, okaylah. Tu je post untuk malam iniiiiii :) Byebye.

xoxo, The Shining Star
Kisah si burung pipit.
Saturday, 10 March 2012 • 04:58 • 0 comments

Apabila datang musim kemarau, seekor Burung Pipit mula merasakan tubuhnya kepanasan, lalu mengeluh pada persekitarannya yang dikatakan tidak bersahabat.

Ia pun memutuskan untuk meninggalkan tempat yang sejak dahulu menjadi habitatnya, terbang jauh ke utara yang kononnya, udaranya sentiasa dingin dan sejuk. Ia pun terbang ke daerah utara. Benar, perlahan-lahan ia mula merasakan kesejukan udara, makin ke utara makin sejuk. Ia semakin bersemangat terbang ke arah utara lagi.

Kerana teruja, burung pipit itu tidak merasakan sayapnya yang mula bersalut salji, semakin lama semakin tebal, dan akhirnya ia jatuh ke tanah kerana tubuhnya terbungkus salji. Sampai ke tanah, salji yang menempel di sayapnya bertambah tebal. Si burung pipit tidak mampu berbuat apa-apa, dan berasakan riwayatnya telah tamat. Ia merintih menyesali nasibnya.

Mendengar suara rintihan, seekor Kerbau yang kebetulan melalui kawasan itu datang menghampirinya. Namun si Burung kecewa kerana yang datang hanyalah seekor Kerbau. Ia mengherdik si Kerbau agar menjauhinya dan mengatakan bahawa makhluk yang tolol tidak mungkin mampu berbuat apa-apa untuk membantunya.

Si Kerbau tidak banyak bicara, dia hanya berdiri, kemudian kencing tepat di atas burung tersebut. Si Burung Pipit semakin marah dan memaki hamun si Kerbau. Si Kerbau hanya berdiam diri, maju satu langkah lagi, dan mengeluarkan kotoran ke atas tubuh si burung. Langsung si Burung tidak mampu berkata-kata lagi kerana dirinya sudah tertimbun kotoran si kerbau. Si Burung pipit mula menganggap ajalnya semakin hampir dan ia akan mati tidak lama lagi kerana tidak mampu bernafas.

Namun perlahan-lahan, ia berasakan kehangatan. Salji yang membeku pada bulunya mulai cair disebabkan hangatnya tahi kerbau itu. Ia kembali dapat bernafas dengan lega dan melihat langit yang cerah. Si Burung Pipit berteriak kegirangan, bernyanyi-nyanyi keriangan.

Mendengar ada suara burung bernyanyi, seekor anak kucing menghampirinya, menghulurkan tangannya, mengais tubuh si burung dan kemudian menimang-nimang, menjilati, mengelus dan membersihkan sisa-sisa salji yang masih menempel pada bulu si burung. Apabila bulunya bersih, Si Burung bernyanyi dan menari kegirangan, dia menganggap telah mendapat teman yang ramah dan baik hati. Namun keriangannya tidak lama.......



Dunianya kemudian terasa gelap gelita ditelan oleh si Kucing. Maka tamatlah riwayat si Burung Pipit.

Moral:
1. Halaman tetangga yang nampak lebih hijau, belum tentu sesuai bagi kita.
2. Baik dan buruknya penampilan, jangan dipakai sebagai satu-satunya ukuran.
3. Apa yang pada mulanya terasa pahit, kadang-kadang berbalik membawa hikmah yang menyenangkan, dan demikian pula sebaliknya.
4. Ketika kita baru saja mendapatkan kenikmatan, jangan lekas lupa dan terburu nafsu.
5. Waspadalah terhadap orang yang memberikan janji yang berlebihan.

#Copy&Paste.

xoxo, The Shining Star
Hidup.
Saturday, 25 February 2012 • 06:17 • 0 comments

Hidup kadangkala buat aku rasa macam nak mengaku kalah. Bagitahuuuuuu pada dunia, aku kalah. Kau menang! Tapiiiii, no! Tak akan weh. Tak akan :') If aku mengaku kalah ennn, aku akan tetap rasa benda yang sama. Masalah itu takkan berubah sampai aku selesaikannya. Kan weh? So aku kene kuat. Aku kene tabah.

Sometimes, kita akan ada di bawah.
Sometimes, kita akan ada di atas.
Sometimes, kita akan dinaikkan.
Sometimes, kita akan diturunkan.

Itulah adat dunia. Yeah, aku kene terima hakikat tu. Tak, bukan aku seorang je. Tapi kau juga :')

Bila orang menilai kita ke satu arah yang bukan sebenarnya arah kita, kita akan rasa, turun turun turun dan turun. Bila dia teruskan lagi ceritanya yang sebenarnya bukan cerita kita, kita akan rasa jatuh jatuh jatuh dan jatuh. Bila dia kemudiannya menyatakan kesalahan yang sebenarnya bukan kesalahan kita, kita akan rasa tidak tidak tidak. Kadangkala, kita kalah pada mereka. Well, awak. Kalah tak semestinya lemah :') Inilah hidup. Itulah manusia. Manusia tak akan pernah puas (Y) Tak pernah puas untuk gembira, tak pernah puas untuk kecewa.

Kita sama-sama kuat! Kita mestiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Okay?
And yeah, Thanks to them who makes my life be something meaningfull.

xoxo, The Shining Star
Buat sahabatku.
Thursday, 2 February 2012 • 05:06 • 0 comments

Kawannnn. If time ni kau baca, aku dah takde dalam hidup kau. Takpun dah takde dalam dunia ni. Aku minta maaf eh? Selama kita berkawan, aku admit kadang-kadang aku ni mcm tak betul sikit. Eh, bukan sikit tapi banyak. Sometimes aku ada buat kau orang tersinggung, aku minta maaf sangat sangat tau? Thanks for always being by my side. My life would be empty without you all.

Time aku susah, time aku sedih, time aku down, time aku rasa malas nak hidup, time aku rasa aku dah tak ada sesiapa, time aku kene marah, time aku nangis, time aku happy, time aku bahagia or what ever time it is, korang selalu ada disamping aku. Seriously, thanks for that! Aku sangat bangga ada kawan mcm kau dan kau.

Tipu kalau aku cakap selama kita berkawan, aku takde mengata pasal kau. Aku minta maaf weh. But trust me, selama kita berkawan aku tak pernah menyesal yang aku pernah ada kawan macam kau. Aku serious bersyukur sbb kau orang pernah muncul dalam hidup aku, Hm. You all are the best i ever had. Tu je aku nak cakap, aku sayang korang semua.

xoxo, The Shining Star



Disclaimer

The name is given SYAZWANA. Pronounced similar to SYAZ Live in klang, selangor. Im fourteen. Big enough I guess. I'm in love with BLUE and so do PURPLE It is just nice! Am I right? ;p So yeah, do enjoy of reading dear READERS « Go back to entries
« Look her profile
« Exchange Link is open
« Anything here

Back to past




Safe Sound (adrian Lee Piano Version) - Taylor Swift Feat. The Civil Wars